Становище на НАП по прилагане на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, във връзка със срокове по ДОПК и материалните данъчни закони » прочети

До 30 юни се удължава срокът за внасяне на окончателните осигурителни вноски за задължително социално и здравно осигуряване на самоосигуряващите се лица » прочети

Използвайте е-услугите на НАП и Системата за сигурно електронно връчване » прочети

Публикуван е наръчник по задължително социално и здравно осигуряване и гарантирани вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя 2020 г. » прочети

Срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък е удължен до 30 юни » прочети

Над 100 000 души подадоха онлайн годишните си данъчни декларации » прочети

Деклариране и плащане на републикански данъци и осигурителни вноски по време на извънредното положение » прочети

Разяснения относно последните изменения в Правилника за прилагане на ЗДДС » прочети

Нови електронни услуги, свързани с упълномощаването » прочети

Пояснения за упълномощаване пред НАП » прочети

Актуални новини от Варна, региона и света:


"Лудата банда" загуби първи токи в АМФЛ - Варна
През изминалата седмица се изиграха двубоите от 12-ия кръг на Аматьорската минифутболна лига-Варна. Ето какво се случи на терените на спортен комплекс "Спартак". Premier лига Порто - Ди Ес спечели с 4:0 дербито с МФК Монтана в 12-ия кръг на Premier лигата на АМФЛ-Варна.
( цялата новина ) Днес, 18:45 - moreto.net

С 18% поскъпва токът за бизнеса у нас
При средна цена от 775,19 лева (без ДДС) за мегаватчас е търгувана електроенергията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), сочат данните от търговията в пазарен сегмент "Ден напред" след затварянето на борсата.
( цялата новина ) Днес, 18:32 - moreto.net

Коридор №8 става част от приоритетната трансевропейска транспортна мрежа
Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор „Западни Балкани-Източно Средиземноморие“. Българската страна положи изключително активни усилия през последните четири месеца, за да рестартираме проекта, заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, който участва в заседанието в Брюксел днес.
( цялата новина ) Днес, 18:21 - moreto.net

Радев за ПП: Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна
Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна.
( цялата новина ) Днес, 18:09 - moreto.net

Ето кои са наградените в двата конкурса от „Вапцарови дни – 2022“ (снимки)
Възпитаникът на Детско-юношеския театър “Златното ключе” Алекс Алексиев получи Голямата награда журито в националния рецитаторски конкурс в рамките на поетичните празници „Вапцарови дни“, които се провеждат от 3 до 7 декември във Варна.
( цялата новина ) Днес, 17:56 - moreto.net

Без ток утре във Варна и областта ще са...
Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия без ток утре, 6 декември, ще са следните места във Варна и областта, съобщиха от ЕРП-Север за Moreto.net. - от 09:00 ч. до 17:00 ч. - Варна - Южна промишлена зона, ул.
( цялата новина ) Днес, 17:44 - moreto.net

Папа Йоан Павел II е прикривал посегателства на свещеници преди да стане папа, твърди журналист
Папа Йоан Павел II е прикривал посегателства от страна на свещеници десетилетия преди да стане папа, твърди нидерландски разследващ журналист, предадено от АА. Папата е пренебрегнал сексуалните посегателства над малолетни от страна на някои свещеници под негово ръководство в Краков, Полша, където е бил архиепископ, и не ги е уволнил, казва Екке Овербеек.
( цялата новина ) Днес, 17:32 - moreto.net

Съдът определи нова дата на делото за продажба на 16 общински имота във Варна
Днес се проведе съдебно заседание по делото за продажбата на 16 общински имота във Варна, на което съдът изслуша вещото лице – геодезист по допуснатата съдебно-техническа експертиза (СТЕ), съобщиха от пресслужбата на Административния съд за Moreto.
( цялата новина ) Днес, 17:14 - moreto.net

В помощ на Украйна: Предлагаме пристанищата във Варна и Русе да бъдат оборудвани допълнително
България е предложила на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна, за да може да се увеличат възможностите за оказване на логистична помощ за Украйна. Това съобщи служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС.
( цялата новина ) Днес, 16:55 - moreto.net

Лекар, психолог и капитан сред доброволците към Община Варна
Съставът на Доброволното формирование към Община Варна, което се включва в помощ на населението при различни аварийни и бедствени ситуации, е изключително разнообразен като възраст и професии. В екипа към този момента влизат 5 жени и 31 мъже на възраст от 18 до 61 години.
( цялата новина ) Днес, 16:37 - moreto.net

Как върви цената на живия шаран във Варна ден преди Никулден (снимки)
Огромно оживление цари на рибната борса във Варна, видя репортер на Moreto.net. Най – голямата атракция за купувачите, дошли да подсигурят празничната трапеза, е живият шаран, който непрестанно се допълва на щандовете. Търгува се по 10 лева за килограм.
( цялата новина ) Днес, 16:23 - moreto.net

Ограничават тази вечер движението по АМ "Хемус" в посока Варна
Тази нощ от 22 ч. /на 5-ти декември/ до 2 ч. /на 6-ти декември/, ще бъде ограничено движението между 35-ти и 30-ти км на АМ „Хемус“ в посока София и между 30-ти км и 47-ми км в посока Варна поради подмяна на кабели, които са част от електрическата инсталация на тунел „Витиня“, повредени при пътен инцидент.
( цялата новина ) Днес, 16:11 - moreto.net

ЕК: България отговаря напълно на изискванията за Шенген
Задълбочената проверка на България, Румъния и Хърватия показа, че те изцяло изпълняват изискванията за влизане в Шенген. Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. И отбеляза, че допълнителни проверки, поискани от някои държави, са показали, че България и Румъния са засилили защитата на външните си граници.
( цялата новина ) Днес, 15:58 - moreto.net

Как Варна ще празнува Никулден (програма)
С празнична вечерня и акатист към св. Николай Чудотворец днес 17.00 часа ще започне честването на Никулден в Морския храм на Варна. От 9.00 часа на 6 декември Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Архиерейска света литургия в храм „Св.
( цялата новина ) Днес, 15:47 - moreto.net

Кауза 2023 на Варна: Събираме 500 000 лв., подсигуряващи здраве на деца и възрастни
Известната благотворителна кампания "Аз Вярвам и Помагам" във Варна има още по амбициозна цел за 2023 година, съобщи за Moreto.net Владислав Николов - инициатор и председател на благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки и стотинки.
( цялата новина ) Днес, 15:33 - moreto.net

Moby Legacy, най-големият ферибот в света, беше пуснат на вода
Най-големият ферибот в света е италиански. Той беше пуснат на вода в корабостроителницата GSI в Гуанджоу, Китай. Изработен e po поръчка на италианската корабна компания Moby, той ще свърза Ливорно в област Тоскана с Олбия на остров Сардиния.
( цялата новина ) Днес, 15:21 - moreto.net

АИКБ: Сивата икономика у нас се е свила до 21,60%
Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) отчете повишение на композитния индекс „Икономика на светло“, чрез който измерва светлата част на българската икономика. За 2021 той е 78,40 пункта, спрямо 77,49 през 2020 г. Година преди COVID пандемията стойността му беше 78,54.
( цялата новина ) Днес, 15:07 - moreto.net

Кои са варненските студенти, които получиха награди за отличия (снимки)
20 студенти получиха награди за отлични резултати, научи Moreto.net Kметът Иван Портних връчи Годишните поименни награди на Община Варна за студенти, постигнали високи резултати в учебната дейност. Номинациите се правят от студентските съвети на университетите за техни колеги, спечелили отличия в научни форуми, класирани на І, ІІ или ІІІ място на студентски олимпиади, международни и национални състезания и конкурси.
( цялата новина ) Днес, 14:55 - moreto.net

Кампания ще ни информира за фалшивите отзиви в онлайн магазините
Нужна е информационна кампания за фалшивите отзиви за търговци и продукти Необходима е информационна кампания, от която да стане ясно как потребителите да се ориентират кои отзиви в Интернет за даден търговец или продукт са реални и защо това е важно от гледна точка на защитата на икономическите интереси на клиентите, каза за БТА Габриела Руменова, дългогодишен експерт в сферата на защитата на потребителите и основател на платформата "Ние, потребителите".
( цялата новина ) Днес, 14:43 - moreto.net

Тест: 23% от тестваните риби у нас са с наднормено съдържание на хистамин
В 23% от изследваните риби от търговската мрежа тествани от Активни потребители са открили наднормено съдържание на хистамин, научи Moreto.net. Подобно проучване се провежда за първи път в България и има за цел да определи риска за отравяне с хистамин при консумирането на риба.
( цялата новина ) Днес, 14:30 - moreto.net

Нашите цели Предлагаме професионални услуги в областта на финансово-счетоводните услуги, консултантски дейности в областта на данъчното, счетоводното, търговското и още... » нашите цели